Můj příběh

Jsem průvodkyně na cestě jógy a spokojeným životem. Ukazuji ženám, dětem a těhotným, jak si užít přínosy jógy nejen na jógamatce. 

Jako máma, která během 8 let prožila 5 těhotenství a porodila 6 dětí, pomáhám najít ženám cestu k harmonii mezi péčí o děti a domácnost a přitom si umět udělat prostor na sebe a nezbláznit se z toho všeho.

 

 Jak jsem objevila kouzlo jógy a stala vyrovnanou ženou a mámou 6 dětí zároveň.

Jsem spokojenou partnerkou, mámou šesti úžasných dětí a především ženou, která si umí nastavit v životě své priority a žije si svůj sen. 

Pečuji o svou mysl a své tělo, protože vím, že jedno bez druhého nemůže dlouhodobě fungovat na sto procent. 

Mou vášní je jóga, pohyb, tanec a zdravý životní styl a provádím na cestě jógy ženy, děti a těhotné.

Byly však doby, kdy jsem tak spokojená nebyla… 

Ještě v době, kdy jsem měla čerstvě tři děti, jsem se cítila, že tohle moc dlouho nedám a těšila se AŽ toto období skončí a děti budou větší, samostatnější a já budu mít zase více prostoru pro sebe, muže a své podnikání.

I přesto, že jsem od přírody pozitivní člověk, připadala jsem si jako vystresovaná, nevyspaná a utahaná máma, která běhala mezi svými malými dětmi, provozováním svého rodinného centra, fitness lekcemi, které jsem vedla pro své klientky, mužem a vracela se do věčně neuklizeného bytu.

To navíc s pocitem, že jsem všechno nestihla a s obavami, jaké k tomu zase zítra přibudou další starosti na vyřízení.

Připadala jsem si jako křeček v kole, který běží závod bez cíle každý den znovu a znovu bez vidiny změny. Nedotažené věci se mi hromadily pod rukami, byla jsem roztěkaná a neuměla jsem zastavit a podívat se na sebe s nadhledem.

Myslela jsem si, že jestli chci vše zvládnout a uspět ve svém životě a podnikání, tak si přece nemůžu DOVOLIT ZASTAVIT. 

Vzít si na sebe třeba šaty nebo sukni, k tomu mít čas se denně hezky upravit a nalíčit, abych se cítila hezky žensky, jsem si nechávala jen snít. Tmavé oblečení, legíny a drdol mastných vlasů na hlavě to jistily dost často.

O tom, aby mi zbyl čas na péči o sebe, na rande se svým mužem nebo třeba na kafe s kamarádkami, jsem raději ani nesnila.  Cítila jsem, jak jsem vnitřně ale i navenek vyšťavená a přála si, aby tohle období co nejdříve skončilo a já mohla jako dříve, když jsem ještě neměla děti, si užívat života.

Přála jsem si, aby přišel nějaký zlom, kdy se to změní. Až jednou přišel…

Byla jsem tehdy domluvená s kamarádkou, že mi předvede produkty na péči o pleť, kterým se už nějakou dobu věnovala. Já se ten den ráno na schůzku připravila.  Dala jsem si záležet, abych vypadala dobře. Nalíčila jsem se a hezky se upravila.

Když jsem došla ke kamarádce, posadila se u ní a ona se na mě podívala z blízka, tak mě přivítala slovy: “ Ty jo, vypadáš dost unaveně, jde to na Tobě fakt vidět.” Dovedete si představit, že tohle jsem slyšet vůbec nechtěla, navíc, když jsem si ten den dala tak záležet, abych vypadala dobře. 

Ale byl to ten intenzivní a tak silný emoční moment, kdy mi došlo velké AHA…

Konečně jsem pochopila, že pokud budu dělat věci pořád stejně nebo čekat na nějaké AŽ, nemůžu očekávat, že se něco změní. Uvědomila jsem, že žiju teď, a proto je potřeba nyní dělat ty správné kroky, rozhodnutí a nastavování priorit.

Nikdo za mě nic neudělá, jsem tady jen já, mám plnou zodpovědnost za to, jaký je můj život.  Řekla jsem si konec proplouvání životem, čekání na nějakou změnu, přežívání a plýtvání drahocenného času v životě, který mi už nikdy nikdo nevrátí zpět.

Často jsem slýchávala na józe, kterou jsem se protahovala a snažila se protáhnout a také zklidnit tělo po svých aerobních lekcích, že je důležité si uvědomit přítomný okamžik a že pro změnu je potřeba začít dělat něco JINAK. Začalo mi docházet, jak je to pravdivé.

V té době, i když jsem se už dlouho věnovala fitness oblasti, mi přišel do cesty roční kurz lektora jógy.

Do té doby mi jóga pomáhala jen okrajově. Říkala jsem si, že jako kompenzace mého cvičení je fajn, ale nedala jsem jí zatím v běžném životě, kromě těhotentsví, větší šanci, protože je POMALÁ. 

Já se u sportu potřebovala pořádně zapotit a navíc ty krkolomné pozice, co jsem viděla všude na sociálních sítích, nemůžu nikdy udělat.

Jak jsem se mýlila… 

Kurz přišel jako na zavolanou. Věřím, že vše mělo svůj čas a smysl…

Na kurzu jsem kromě zdokonalování jógových pozic a fyzického těla, vylepšila své nastavení mysli, protože jóga je především o propojení mysli a těla a je potřeba je vnímat jako přátele. 

A ke svému údivu jsem zjistila, že člověk může kvalitně jógovat i bez krkolomných pozic.

Pochopila jsem, že se můžu současně starat o své malé děti, mít čas na svou práci, muže a hlavně na sebe a že život není o tom, že se tyhle věci navzájem vylučují. Naučila jsem si nastavit své priority a pravidla, která budou navzájem v souladu a se kterými se mi bude dobře žít.

A na své životní cestě jsem stihla během 8 let prožít 5 těhotenství, zažít 5 různých porodů a porodit 6 dětí.  K tomu mi jóga byla skvělým pomocníkem jak na jógamatce tak i mimo ni v běžném životě mámy malých dětí.

Stala jsem šestinásobnou mámou a sebevědomou ženou s chutí do života. 

 Žiju svůj život tak, abych nejen pro své děti byla inspirací a zároveň vyrovnanou a pohodovou mámou.

Jóga mi pomohla docílit vzájemnou pohodu a rovnováhu mezi tělem a myslí. Při své pravidelné jógové praxi jsem se naučila vnímat každou část svého těla a že samotné cvičení jógy není jenom o jógových pozicích, ale nabízí člověku mnohem víc, než by si mohl na počátku myslet.

Své tělo jsem se naučila vnímat jako celek, kdy je fyzická a duševní síla vzájemně propojená. Dočkala jsem se přílivu nové životní energie, méně stresu, nového životní směru ale i seberealizace. 

Začala jsem žít tady a teď.

Sama na sobě jsem poznala, jak je důležité oddělovat chvíle, kdy člověk relaxuje a pracuje. Jóga mi pomohla odstranit nejen svalové napětí, ale také najít cestu, jak si stanovit v životě své priority, jak zklidnit a zastavit mysl od neustálých myšlenek v hlavě, které během každého dne přicházejí a mohou nás zbytečně stresovat, bránit našemu růstu a ničit naše zdraví. Naučila jsem se, jak se nezbláznit z role mámy, i když jsem se někdy dostala do stavu, kdy jsem břečela a nevěděla, jak dál.

Díky své cestě, kterou jsem šla jen chvíli před Tebou, Ti můžu pomoci ukázat, jak najít novou životní cestu a energii a zároveň klid, i když jsi mámou. Ukážu Ti, že to, co právě zažíváme ve svých životech, určujeme jen my, naše mysl a následně i naše tělo.

Nejintenzivněji jsem tyto změny vnímala jak na fyzickém tak i psychickém těle během těhotenství a jóga mi v té době dost pomáhala.

Díky své cestě, kterou jsem šla jen chvíli před Tebou, Ti můžu pomoci ukázat, jak najít novou životní cestu a energii a zároveň klid, i když jsi mámou. Ukážu Ti, že to, co právě zažíváme ve svých životech, určujeme jen my, naše mysl a následně i naše tělo.

Nejintenzivněji jsem tyto změny vnímala jak na fyzickém tak i psychickém těle během těhotenství a jóga mi v té době dost pomáhala.

V tomto křehkém období v životě ženy, obzvlášť když nastává poprvé, kdy může být žena nejvíce zranitelná, je důležité, aby se dokázala ukotvit a zbytečně nevyčerpávala svou energii.

A proto, jestli právě prožíváš těhotenství a zároveň je Ti můj příběh blízký, můžeš začít třeba tím, že si stáhneš a vyzkouš mé online zDARma video - Jak na pozdrav slunce v těhotenství a dovolíš mi tak se stát Tvou průvodkyní na cestě jógy a spokojeným životem a třeba nejen v těhotenství.

Na své další online tvorbě nyní intenzivně pracuju a brzy ji vypustím do světa a najdeš ji tady :-).